ARAP (FELLAH) KÖFTESİ
Yine anneciğimin tariflerinden biri. Bulgurlu tarifler aslında birbirlerine benzese de sunum, şekil ve ek malzemeler açısından birbirlerinden ayrılıyorlar. Biz çok severek yiyoruz. Anneciğime ellerine sağlık diyorum ve bugünlerde bozuk olan sağlığının düzelmesi için Allah'a yalvarıyorum. Siz de dualarınızı esirgemeyin ne olur... Malzemeler : 1/2 kg ince bulgur 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı un 1 adet yumurta Tuz, kırmızı tozbiber 1 demet maydanoz ince kıyılmış (üzerine) 3 yemek kaşığı salça 4 diş sarmısak 1 çay bardağı sıvıyağ Yapılışı : Bulgur sıcak su ile kabartılır. Tuz, kırmızı biber, yumurta, un, irmik ilave edilir ve iyice yoğrulur. Bilye büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp ortaları çukurlaştırılır. Tuzlu sıcak suda haşlanır ve süzülür. Tavaya sıvıyağ, salça, dövülmüş sarmısak ve biraz su alınarak kızdırılır. Haşlanmış köftenin üzerine dökülerek, ince kıyılmış maydanoz ile süslenir. Bu arada herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun...